organisatiestructuur

Analyseer en verbeter uw organisatiestructuur

StaffGenie, de sleutel tot succes!

  • Analyseer en verbeter de huidige organisatie
  • Analyseer en verbeter de toekomst van de organisatie
  • Ontwikkel de juiste strategie
  • Optimaliseer kosten
  • Inzicht in de huidige mix van contracten
  • Outsourcen of insourcen?

Het heden en de toekomst in 1 tool zichtbaar!

As-is analyse

De basis van strategische beslissingen is de huidige situatie van de organisatie (As-is). StaffGenie biedt je een volledig beeld van de organisatie:de mensen, de structuur ,het werk en de kosten. 

To-be analyse

Analyseer de toekomst van de organisatie en de workforce. Achterhaal waar knelpunten zullen ontstaan en onderzoek meerdere scenario’s om deze knelpunten te voorkomen. Wees de tijd een stap voor!

Strategie

Breng het personeelsbestand in lijn met de strategie. Achterhaal de gevolgen van de huidige strategie en ontwikkel scenario’s om het personeelsbestand in lijn te brengen met de vraag vanuit de business. 

De optimale organisatiestructuur!

Organisatiestructuur

Analyseer en verbeter de organisatiestructuur. Bepaal de posities, rollen en functies die het best passen bij de behoeften van de business. 

Optimaliseer de kosten

Krijg strategische HRM-beslissingen financieel inzichtelijk. Met StaffGenie bereken je exact de financiële gevolgen van strategische beslissingen door. Hierdoor ben je in staat beter te budgetteren!

Wij lossen echte problemen op

Voorkom een tekort aan talent en optimaliseer je kosten!

Wij hebben goede antwoorden

Vraag het ons

Ons datamodel is generiek, wat betekent dat we gegevens uit vele bronnen kunnen gebruiken en deze kunnen transformeren om ze aan te passen aan de oplossing.  Wij kunnen gebruik maken van alle belangrijke gegevens met betrekking tot de organisatie van onze klant en de vragen die ze oproepen. Meestal gaat het om gegevens over de medewerkers en de functies die zij invullen, de organisatorische en functionele structuur, de bekwaamheden/vaardigheden van de medewerkers en de bekwaamheden/vaardigheden die voor een functie gewenst zijn. Tevens betreft het de processen die door de medewerkers worden uitgevoerd en de hoeveelheid activiteiten die voortkomen uit de vraag naar het werk, het verloop en de pensionering, de aanwervingsprocessen, de carrièrepaden, de interne stromen, en andere stromen. Gebruikte gegevens worden altijd aangepast aan de problemen van de klant en de beschikbaarheid van de gegevens.

Interventies in de organisatie in de loop van de tijd worden gedefinieerd in de scenario datasets. Dit zijn relatieve of nominale veranderingen in bepaalde variabelen, die betrekking kunnen hebben op factoren zoals toekomstige vraag, automatisering van het werk, afnemende opbrengsten, groei/afname van het personeelsbestand, kostenveranderingen, enz.

Ja, StaffGenie heeft een ingebouwde dashboard editor waarmee gebruikers gegevens kunnen transformeren en visualiseren zoals ze het nodig hebben. Dashboards kunnen eenvoudig worden opgeslagen en gedeeld.

Gemeenschappelijke oplossingen voor personeelsplanning richten zich op het begrijpen van de huidige situatie en het voorspellen van vraag en aanbod. StaffGenie gaat verder dan dat: door gebruik te maken van prognoses, helpt het u inzicht te krijgen in elke afzonderlijke actie die nodig is om uw strategie te implementeren. Het helpt u de impact te begrijpen van elke interventie die u moet ondernemen om uw strategie met succes te implementeren.

Ja, een van de belangrijkste sterke punten van onze oplossing is de mogelijkheid om in een aantal scenario’s een enorme oplossingsruimte van mogelijke toekomstmogelijkheden te onderzoeken. Elk scenario heeft zijn eigen outputdataset die vergeleken kan worden met andere outputdatasets. Er kunnen meerdere datasets van elk type dataset zijn.

StaffGenie heeft een set van KPI’s die het out-of-the-box uitvoert. Deze zijn op de vraag, het aanbod, de kloof, de processen, de mogelijkheden, de vaardigheden en de kosten. Al deze KPI’s kunnen worden gevisualiseerd op een globaal niveau en worden gedetailleerd naar de individuele positie en rol. Naast deze KPI’s kunnen klantspecifieke oplossingen worden aangepast om nieuwe KPI’s op te nemen.

Do You Want To Boost Your Business?

To win in the marketplace you must first win in the workplace.